Uitvaartverzekering in West-Vlaanderen

Uitvaartverzekering in West-Vlaanderen

 

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten bij ons in West-Vlaanderen? Meer en meer mensen willen ook op voorhand terwijl ze nog gezond en wel zijn, hun eigen begrafenis regelen. Bij Uitvaartzorg Cornelis kan er een voorafregeling getroffen worden waar u, samen met een contactpersoon, uw keuzes voor uw uitvaart kan doorgeven. Die keuzes kunnen van algemene onderwerpen gaan, zoals crematie of begrafenis, tot de muziek van de uitvaartplechtigheid. Alles is mogelijk. In onze vestigingen in Diksmuide en Veurne kan u een boekje/leidraad ‘Mijn Uitvaartwens’ bekomen. Wij geven u ook graag meer informatie over het aangaan van een uitvaartverzekering in onze vestigingen doorheen West-Vlaanderen. 

Uitvaartverzekering en voorafregeling in West-Vlaanderen

U kan aan de voorafregeling van uw begrafenis in regio West-Vlaanderen een uitvaartverzekering van Corona Direct koppelen zodat uw nabestaanden verlost zijn van de financiële verplichtingen die een uitvaart met zich mee brengt. Dit is echter géén verplichting. U kan uw uitvaart perfect op voorhand regelen bij Uitvaartzorg Cornelius in West-Vlaanderen zonder een uitvaartverzekering erbij te nemen. Steeds meer mensen in West-Vlaanderen kiezen er echter toch voor om een uitvaartverzekering aan te gaan.

Waarom zou u een uitvaartverzekering aangaan?

We sommen hieronder enkele redenen om een uitvaartverzekering aan te gaan voor inwoners van West-Vlaanderen op:

 • U hebt geen kinderen of uw kinderen leven op verre afstand.
 • U bent alleenstaand of u hebt geen betrokken familieleden.
 • U wil geen financiële zorgen voor uw nabestaanden.
 • Vragen zoals ‘hoe zou zij/hij dit of dat gewild hebben’ zijn er niet voor de nabestaanden. U kan zelfs uw rouwbericht al samenstellen.
 • Uw uitvaart wordt nauwgezet op papier beschreven.
 • De totale kostprijs wordt door u zelf bepaald. 
 • Uw wensen zullen gegarandeerd gerespecteerd worden tijdens de uitvaartzorg.
 • U bent zeker dat uw kapitaal de stijgende levenskost voorblijft daar uw basiskapitaal jaarlijks met enkele procenten blijft stijgen.

Voordelen van een uitvaartverzekering

Hieronder kan u enkele voordelen van een uitvaartverzekering voor inwoners van West-Vlaanderen bekijken:

 • 10, 15 of 20 jaar premie, levenslang verzekerd. Kies zelf hoe u uw uitvaartverzekering betaalt: in één keer of op 10, 15 of 20 jaar tijd, u blijft levenslang verzekerd.
 • Geen doktersattest nodig. Maak u geen zorgen, u hoeft niet vooraf op dokterscontrole. U bent verzekerd vanaf uw eerste premiebetaling.
 • Kinderen gratis mee verzekerd. Hebt u thuis nog kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Dan zijn ze automatisch mee verzekerd voor een vast kapitaal van €2500
 • Geef uw kapitaal een constante groei. Het verzekerde kapitaal wordt elk jaar met 1% (periodieke opdrachten) van dit bedrag verhoogd. Ook na uw laatste premie blijft uw kapitaal ieder jaar groeien, tot uw overlijden.
 • Inclusief repatriëring. Overlijdt u op vakantie? Ook de repatriëring van uw lichaam naar België wordt terugbetaald door uw verzekering tot een bedrag van € 7500.
 • Altijd geld beschikbaar. Na uw overlijden ontvangen wij het verzekerende bedrag voor het uitvoeren van uw uitvaart. De rest gaat naar uw erfgenamen.
 • Overlijdt u door een ongeval? Dan wordt uw verzekerd kapitaal vanaf dag 1 volledig uitbetaald. 
 • Overlijdt u door een natuurlijkde dood of ziekte tijdens de eerste twee jaar na de startdatum van het contract, dan wordt een beperkt bedrag uitbetaald. Bepaalde overlijdensomstandigheden zoals zelfdoding tijdens het eerste verzekeringsjaar of een overlijden na deelname aan rellen zijn uitgesloten van uitbetaling.

 

Indien u meer wenst te weten, kan u zelf online uw premie berekenen

 

 

Contacteer ons om een afspraak te maken

Indien u meer wenst te weten over de premie van uw uitvaartverzekering, kan u zelf overal in West-Vlaanderen online uw premie berekenen. Voor meer informatie over de voorafregeling van uw begrafenis of om een afspraak te maken om alles te bespreken, kan u contact met ons opnemen. U kan ook steeds bellen naar 051 50 00 44 voor een afspraak in Diksmuide, naar 058 59 50 50 voor een afspraak in Veurne of een e-mail sturen naar info@cornelisuitvaartzorg.be.

Zij die ons onlangs verlaten hebben

Langs deze weg kunt u onze laatste rouwberichten bekijken
of online uw condolatie overmaken aan de familieleden.

Bekijk onze rouwberichten

Uitvaartverzekering

Met de Uitvaartverzekering regel je je begrafenis
of crematie op voorhand, inclusief de kosten.

Bereken uw premie